Direct hulp inschakelen bij een crash van uw computer, telefoon, laptop, externe geheugenkaart, of een andere harde schijf? Kijk dan bij data recovery.

In de spotlights: Data recovery!

Data recovery is het herstellen van verwijderde of onbereikbare gegevens op beschadigde apparaten zoals computers (harde schijf), tape-cartrides, geheugenkaarten van de mobiele telefoon, enzovoort.
Dataherstel kan onder andere nodig zijn na brand, een computercrash, beschadiging, waterschade, of een niet meer werkende BIOS.

In de meeste gevallen kunnen alleen experts deze gegevens op de data herstellen.

Data recovery, werk voor specialistenWanneer een bestand is verwijderd of ontoegankelijk is, zijn in feite de gegevens niet weg. Het besturingssysteem toont weliswaar de bestanden niet meer, maar de feitelijke gegevens op de harde schijf zijn onaangeroerd.

Vaak proberen mensen eerst zelf de data te herstellen, toch is dit zeer af te raden. Data Recovery specialisten werken in speciale laboratoria om alle contact met stof te vermijden. Anders kan er namelijk onherstelbare schade optreden! Andere fabeltjes zijn dat je de harde schijf in de vriezer kunt leggen of dat je moet schudden om de data weer toegankelijk te maken!
Data recovery is specialistisch werk. Probeer daarom nooit zonder die kennis data recovery uit te voeren.

Een harde schijf heeft een levensduur van 3 tot 5 jaar. Een crash of schade is niet altijd te voorkomen. Zorg er daarom voor dat u altijd back-ups maakt!

Ook een kan er een defect onstaan in een RAID Systeem. Zie hier meer info over RAID Recovery.