Heeft u last van pijn onder uw hiel?

Deze website heb ik gemaakt omdat er veel mensen zijn die last hebben van pijn onder de hiel en er zo ontzettend veel verschillende adviezen worden gegeven.
Dat merkte ik, omdat ik zelf bijna twee jaar lang hielspoor heb gehad.

De informatie die er te vinden is op internet, is vaak afkomstig van leveranciers van zooltjes of podotherapiepraktijken. Dit is echter een site voor en van mensen die zelf ondervinden hoe belastend deze blessure kan zijn in het gehele dagelijkse leven.

In het dagelijks leven heb ik een webdesignbedrijf, dus vandaar dat het voor mij eenvoudig was om hier een website over te maken. Grote dank aan alle lotgenoten die mij bijstaan met tips en ervaringen!

Jenny

Twee vormen van 'hielspoor', beiden veroorzaken dezelfde hielpijn.

De hielpijn is in de meeste gevallen hetzelfde. Er valt echter wel een onderscheid te maken tussen twee vormen van hielspoor:

Hielspoor
waarbij op een röntgenfoto duidelijk een soort van haakje waarneembaar is onder uw hiel. U kunt HIER meer lezen over hielspoor.
Dat hoeft niet per se tot problemen te leiden. Mensen kunnen een hielspoor hebben, zonder dat ze klachten hebben.

Fasciitis Plantaris of Peesplaatonsteking

Een ontsteking of irritatie van de peesplaat of de aanhechtingen met de peesplaat waarbij niet speciaal een hielspoor onder het hiel hoeft te worden waargenomen. U kunt HIER meer lezen over peesplaatonsteking.

 

Nieuw op de site: de tips van Barbera en Romain over hielspoor